Duurzaam met Diversey: Feiten & Fabels

Duurzaam is een breed begrip waar op veel manieren uitleg aan wordt gegeven. Daarmee worden ook veel beweringen en aannames gedaan die niet terecht zijn. Om de meest voorkomende onduidelijkheden te verhelderen, hebben we hier een overzicht gemaakt van FEITEN en FABELS over duurzaamheid ten aanzien van schoonmaak.

 

  • Feit of fabel? De term duurzaamheid betreft enkel milieuaspecten.
    Fabel
    . Groen komt in vele tinten! De verwarring ontstaat doordat men denkt dat duurzaamheid uitsluitend om het milieu draait. Dat is niet zo. Duurzaamheid betekent zorgen voor een goede balans tussen de sociale-, economische- en milieuaspecten van bedrijfsactiviteiten. 
     

  • Feit of fabel? Verduurzamen is duur! 
    Fabel. Verduurzamen hoeft niet duurder te zijn dan bij gewone artikelen. Zeker niet bij Diversey. Wij hebben de keuze gemaakt om onze vaatwasmiddelen te vervangen met het EU Ecolabel of Nordic Swan die minder belastend is voor het milieu. Onze klanten betalen voor deze producten dezelfde prijs. 
     

  • Feit of fabel? Een EU Ecolabel product heeft een verminderde impact op aquatische ecosystemen
    Feit. Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk. Het label wordt uitsluitend toegekend aan producten met een verminderde impact op het milieu ten opzichte van vergelijkbare producten.
     

  • Feit of fabel? "onze producten zijn biologische afbreekbaar"  
    Feit en fabel
    . Wellicht heeft u dit vaker als een verkoopargument gehoord. Ieder product is biologisch afbreekbaar en iedere fabrikant dient hieraan te voldoen. De wet is: De afbreekbaarheid van oppervlakte-actieve stoffen in was- en schoonmaakmiddelen wordt in Europa geregeld in de Detergentenverordening. Deze Europese wetgeving stelt volledige biologische afbreekbaarheid verplicht voor alle oppervlakte-actieve stoffen in was- en schoonmaakmiddelen. In deze Verordening staan de testen die gebruikt moeten worden om de afbreekbaarheid te bewijzen. Volledige biologische afbraak betekent dat de stof door micro-organismen (bacteriën) volledig tot koolzuur, water en eventueel minerale zouten wordt afgebroken.
     

  • Feit of fabel? Om duurzaam te reinigen dien ik alleen EU Ecolabel producten in te zetten!
    Fabel. Duurzaamheid gaat verder dan het label. Het overdoseren van een product met EU Ecolabel is nog steeds schadelijk voor het milieu. De juiste dosering beperkt de belasting op het milieu. Duurzaamheid gaat verder dan een EU Ecolabel! Hoewel we inzien dat EU Ecolabels een belangrijke rol spelen bij uw keuze voor een duurzaam alternatief ontwikkelen wij onze duurzaamheidsvisie verder dan alleen certificering, namelijk om u te helpen met uw bredere duurzaamheidsdoelstellingen. Groenere en veiligere chemie is belangrijk, maar niet ten koste van product-, verpakkings- en verzendafval.

    De inzet van een doseersysteem zorgt naast kostenefficiëntie en veiligheid ook voor verduurzaming van uw organisatie. Minder impact op het milieu door minder productie, vervoer, opslag, gebruik en afvoer van afval. U bespaart door de inzet van doseersysteem QuattroSelect wel tot 99,6% aan verpakkingsmateriaal ten opzichte van kant-en-klare producten
     

  • Feit of fabel? Een ready to use product zorgt voor meer plastic afval en transport
    Feit. Door gebruik van hoog geconcentreerde producten in plaats van ready to use of standaard cans wordt de impact op het milieu aanzienlijk beperkt door minder verpakkingsafval en transport.
     

  • Feit of fabel? Duurzame reinigingsmiddelen werken minder goed
    Fabel. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de werking van duurzame reinigingsmiddelen evengoed is als de normale variant.
     

  • Feit of fabel? Van duurzame reinigingsmiddelen moet je zeker meer product gebruiken!
    Fabel. Duurzame reinigingsmiddelen hebben een even effectieve werking als normale producten, bij dezelfde dosering. Er is niet meer product nodig.
     

  • Feit of fabel? Een doseersysteem verlaagt de impact op het milieu.
    Feit. Producten vereisen opslagruimte, genereren verpakkingsafval en dienen getransporteerd te worden. Dit heeft een impact op de ecologische voetafdruk van onze klanten en vraagt om een duurzame oplossing om dit te verminderen. Gebruik hoog geconcentreerde producten in lichtgewicht verpakkingen om onder andere plastic afval te verminderen.
     

Waar moet je nu beginnen als je wil gaan verduurzamen? 

Om je op weg te helpen hebben we 5 praktische tips voor je op een rijtje gezet om de eerste stap te kunnen zetten om te verduurzamen op het gebied van schoonmaak. Deze kun je direct in je mailbox ontvangen! Vul je e-mailadres in en ontvang de 5 tips!